واکنش آمریکا به بازگشایی اماکن دیپلماتیک ایران و عربستان-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

واکنش آمریکا به بازگشایی اماکن دیپلماتیک ایران و عربستان

مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید و معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شدند بهبود روابط ایران و عربستان سعودی در صورتی مفید است که تهران را محدود کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 06
کد خبر: ۱۸۷۸۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره بازگشایی اماکن دیپلماتیک در عربستان سعودی، با واکنش کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا همراه شد.

 

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید شامگاه دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره بهبود روابط ایران و عربستان سعودی گفت: «ایرانی‌ها و سعودی‌ها خودشان باید در این‌باره صحبت کنند».

 

روز دوشنبه بود که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که اماکن دیپلماتیک ایران در عربستان شامل سفارت در ریاض، سرکنسولگری در جده و نمایندگی دائم ایران در سازمان همکاری اسلامی طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه رسما بازگشایی می‌شود.

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، کربی در واکنش به این خبر مدعی شد: «چیزی که من می‌توانم به طور کلی بگویم این است که ما از یکپارچگی بیشتر، گفتگوی بیشتر و شفافیت بیشتر در سراسر منطقه خاورمیانه حمایت می‌کنیم».

 

وی در ادامه افزود: «اگر بازگشایی سفارت ایران در ریاض بتواند به افزایش شفافیت عملکرد آنها کمک کند، تنش‌ها را کاهش دهد، منجر به کاهش رفتار بی‌ثبات کننده آنها شود... سپس همه چیز مثبت خواهد بود».

 

از سوی دیگر، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوال مشابهی ادعا کرد: «ما مدت‌هاست که گفتگو و دیپلماسی مستقیم از جمله بین ایران و دولت‌های منطقه را تشویق کرده‌ایم».

 

پاتل همچنین افزود: «تبادل سفیر گامی غیرقابل تعجب در مسیر این گفتگو خواهد بود. ما همچنان امیدواریم که گفتگو به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر منطقه‌ای کمک کرده و به نگرانی‌های دیرینه ما رسیدگی کند»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار